Az iskola története

Az iskola története több mint száz évre nyúlik vissza. Az intézmény ezer szállal kötődik Sóstóhegyhez, hiszen együtt változott, fejlődött a településsel.
1993-ban vette fel Szabó Lőrinc nevét, aki a 2. világháború idején, itt írta a Tücsökzene című versciklusának 64 versét.

Az iskola 2007-től,  az Arany János Gimnázium és Általános Iskola tagintézményévé vált.

Az intézmény környezeti adottságai irigylésre méltóak. Az épületegyüttes mögött tágas, füves játszó és sportudvar van. Az Alapítvány támogatásával, fajátszótérrel, homokozóval, nyári pavilonnal szépítették a hátsó udvart. A tanulók minden szabad percüket a friss levegőn, gondozott környezetben tölthetik. Az iskola kiemelt figyelmet fordít a közlekedési ismeretek oktatására. A tanulók megismerkednek a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályaival. Szép eredményeket érnek el a megyei, országos közlekedésismereti, és kerékpáros ügyességi versenyeken.

Az iskola célja, hogy a tanulók megtanulják, hogy hogyan óvják meg bolygónkat a környezeti ártalmaktól oly módon, ahogyan Antoine de Saint-Exupéry fogalmaz:
„Miután reggel gondosan rendbe szedte magát az ember, gondosan rendbe kell szednie a bolygóját is!”

Környezetvédelmi és az egészségnevelési munka elismeréseként az intézmény Örökös Ökoiskola cím büszke birtokosa és Akkreditált Kiváló Tehetségpont.